Uitbreidbare modules, afgestemd op jouw behoeften

De modules van Accessfactory – Registratie, Rapportage, Educatie, Reservatie en Autorisatie en Lokalisatie – zijn naadloos op elkaar afgestemd. Dat geldt ook voor de data die aan elkaar gekoppeld is, bijvoorbeeld de gebruikers- en machine-informatie die via een QR-code of chip is uit te lezen middels een paslezer en digitaal paspoort. De modules kun je uitbreiden en afzonderlijk van elkaar aanschaffen, afhankelijk van je behoeften. 

Wil je bijvoorbeeld alleen gereedschap registreren, dan heb je aan het platform met registratiemodule voldoende. Vervolgens kun je met een module bepalen of de medewerker een training in het bedienen van een machine nodig heeft (de educatiemodule), je een ruimte wil reserveren (de reservatiemodule) en wie een machine op een bepaald moment mag gebruiken (de autorisatiemodule). 

Als gebruiker of beheerder kun je op verschillende manier inloggen in het online platform. Bijvoorbeeld middels de inlogpagina op je tablet, laptop of smartphone, of door de QR-code-sticker te scannen die op een object is geplakt. 

De modules van Accessfactory

In het kort

Met de modules van Accessfactory hou je in één oogopslag overzicht over je assets – ofwel bedrijfsmiddelen – en borg je de overdracht van gebruiks- en veiligheidsinstructies naar je medewerkers.  

Module 1

Registratie

Door middel van een QR-code of NRC-chip worden middelen zoals een machine, gereedschap of ruimte gekoppeld aan een digitaal platform waarin het technisch dossier ligt opgeslagen. Afhankelijk van de toegangsrechten kan een gebruiker dit inzien voor een handleiding, inspectieronde of keuringsrapport.

Lees verder

Module 2

Rapportage

Beheerders kunnen zelf eenvoudig checklists, onderhoudsrapportages, werkplekinspecties, procedures en invullijsten aanmaken. Een opnamelijst wordt centraal aangemaakt en beheerd. Zo heeft iedere gebruiker altijd de meest actuele procedure beschikbaar.

Lees verder

Module 3

Educatie

Geregistreerde gebruikers kunnen op een aangepast niveau online trainingen en opleidingen volgen die horen bij het betreffende bedrijfsmiddel. Na een succesvolle afronding krijgt de gebruiker een digitaal certificaat en een toegangspas met digitale sleutel om een machine te kunnen bedienen.  

Lees verder

Module 4

Reservatie

Deze module biedt geregistreerde gebruikers de mogelijkheid om een ruimte of machine te reserveren. In vooraf ingestelde tijdsblokken kunnen gebruikers aangeven hoelang ze een machine of ruimte nodig is. Vervolgens wordt deze gereserveerd en vastgelegd in het reserveringssysteem van Accessfactory.

Lees verder

Module 5

Autorisatie 

Geregistreerde gebruikers met een digitaal certificaat ontvangen op hun toegangspas autorisatie waarmee ze een schakelkast op een machine kunnen activeren of een ladekast met gereedschappen kunnen openen. 

Lees verder

Module 6

Lokalisatie

Met de locatiemodule is snel een eenvoudig overzicht te krijgen over de locatie en plaatsbepaling van de assets. Dagelijks worden de locatiegegevens geüpdatet in ons systeem. Deze gegevens worden overzichtelijk geprojecteerd op een landkaart. Handig wanneer je de locatie wilt weten voor een inspectie of keuring, of voor een besparing op een logistieke handeling.

Lees verder

Voorbeelden van modulegebruik:

Verwarmingsbedrijf Feenstra gebruikt het basisplatform met registratiemodule. In de servicebussen van Feenstra liggen veel gereedschappen die op deze manier in kaart worden gebracht. Zo is in één oogopslag duidelijk of de inventaris van de bus compleet is, hoe het gereedschap gebruikt moet worden en wanneer iets gekeurd moet worden. De module biedt ook de mogelijkheid om gereedschap eenvoudig en snel van locatie A naar locatie B te boeken. 

ROC de Leijgraaf (MBO) maakt gebruik van het basisplatform met registratie- en autorisatiemodule. Op deze manier kan de onderwijsinstelling automatisch bepalen wie gemachtigd is om een bepaalde machine te bedienen. 

Het Elde College (VMBO) gebruikt naast het platform de registratie-, educatie- en autorisatiemodule. Op deze manier voegt het college – naast geautoriseerd gebruik van de machines - ook een stuk educatie toe als toegevoegde waarde.  

Makerslab SPARK Makers Zone heeft – naast de hierboven genoemde modules – een reservatiemodule om hun openbare werkplaats te kunnen reserveren, zodat ze op een bepaald moment gegarandeerd gebruik kunnen maken van de faciliteiten in die werkplaats.  

Uitzendorganisatie Euro-Plus maakt dagelijks gebruik van de educatiemodule. De medewerkers van Euro-Plus zijn onder andere werkzaam binnen de betonverwerkende industrie waar zij s ’nachts de machines schoonmaken voor de dagdienst. Medewerkers van Euro-Plus volgen elke dag een basistraining op locatie bij een opdrachtgever, voorafgaand aan hun werkzaamheden. Zowel de opdrachtgever als Euro-Plus hebben zo te allen tijde actuele informatie beschikbaar over wie waar aanwezig was, en of de medewerker voldoende getraind is om zijn werkzaamheden uit te mogen voeren. 

Daarnaast maken Euro-Plus en haar klanten gebruik van de rapportagemodule die dagelijks door de Euro-Plus medewerkers wordt gevolgd en ingevuld. Op die manier hebben zij altijd de meest actuele werkprocedure beschikbaar en kunnen ze ook storingen, defecten en mankementen aangeven in de formuleren die direct zichtbaar zijn voor de opdrachtgever. De opdrachtgever kan op die manier snel en efficiënt handelen om machinestilstand te verminderen en/of te voorkomen.

Meer informatie?

Informatie aanvraag

Wilt u weten op welke manier ons systeem het best ingezet kan worden binnen uw bedrijf? Bel of mail ons dan, of vul het formulier in bij de demo aanvraag. Wij komen graag langs voor een demonstratie.

Uw aanvraag is succesvol verzonden wij proberen zo spoedig mogelijk uw bericht te beantwoorden.
Oops! er ging iets fout tijdens het versturen van het formulier! Probeer het nog een keer.